Ostavite odgovor Otkaži Odgovor. Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena.

Ostavite odgovor Otkaži Odgovor. Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena.

Messina napominje da je soja napunjena fitatom i oksalatom, ali dostupnost kalcija je dobra kao i kravlje mlijeko.

Jedna studija pokazala je da je došlo do približno 5% smanjenja razine kolesterola u krvi povezane s unosom solimilka Prema Messini, mliječno mlijeko, koje je povezano s sojinim proteinima i masnom kiselinom u sojinom proteinu i masnom kiselini. „To može imati i hipotenzivni učinak. Postoje podaci da konzumiranje soje u ranom životu smanjuje rizik od raka dojke kasnije u životu. Postoji snažna hipoteza da samo jedno posluživanje dnevno sve djevojke trebaju konzumirati, sve dok je to napravljeno od cijele soje. “

delikata juha od tikvica s kineskim 5 začina

Consumer Confusions

Unatoč pozitivnim dokazima o socilku, posljednjih je godina bio hondrostrong doziranje nokaut post pod vatrom. Konzumiranje soje povezana je sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti i raka dojke i prostate, ali ljudi ga izbjegavaju zbog strahova da izoflavoni mogu rezultirati nepovoljnim zdravstvenim učincima, poput dojke i štitnjače. (6)

„Nažalost, bilo je dosta dezinformacija oko soje, tako da sam tijekom godina vidio manje opcija za sobilk u trgovinama namirnicama kako više alternativa postaje dostupno. Mislim da se potrošači plaše soje, ali pogrešno tako “, kaže Chou.

Hultin se slaže, dodajući: “Volio bih da bi se ti mitovi završili, ali još uvijek čujem ljude koji se boje da je soja ‘estrogen’, a oni navode strah da to uzrokuje rak kod žena ili feminizirajući učinci kod djece ili muškaraca , iako je sve to potpuno neistinito. Neki od tih mitova potječu iz vrlo starih istraživanja studija na životinjama. Životinje metaboliziraju fitoestrogene različito nego ljudi. “

Eco Prednosti solimilka

Drugi razlog za doček solimilka je za beneficije okoliša. (7) Westerdahl kaže: „Soyylks ima pozitivan utjecaj na naše okruženje, jer im nije potrebna količina prirodnih resursa, poput vode i proizvodnje hrane, potrebna za podizanje krava mliječnih proizvoda. Solimilk također eliminira probleme otpada koje su proizvele mliječne krave koje također mogu negativno utjecati na naše okruženje. ” Ne čudi da stvaranje čaše mliječnog mlijeka stvara gotovo tri puta više emisija stakleničkih plinova koliko solimilk, ističe Chou. (7)

Izrada preporuka za socimilk

Dijetičari se mogu osjećati samouvjereno u preporuci solimilka kao dijela zdrave prehrane za ljude koji odabiru ovu opciju iz brojnih razloga, uključujući osobne prehrambene odluke, biljku -Stilovi prehrane, preferencije kulturne hrane i netolerancije na hranu. Prema prehrambenim smjernicama za Amerikance 2015-2020, uzorak zdravog vegetarijanskog prehrane ističe učvršćeni socilk može zamijeniti mljekar kako bi podržao biljni uzorak prehrane, kaže Chou. Osim toga, USDA MyPlate omogućuje solimilku-jedino biljno mlijeko koje je navedeno-da zamijeni posluživanje mliječnog mlijeka unutar te grupe za hranu.

Hultin kaže: “Često preporučujem uključivanje nezaslađenog socila u kavu, Lattes ili čaj, kao baza za smoothie, ili u kuhanju i pečenju. Možete ga koristiti poput mliječnog mlijeka u žitaricama ili čak za piće. Preporučujem socimilk nad drugim vrstama biljnih pića jer mi se sviđa viša razina proteina koju ima preko badema, riže ili kokosa. Ima lijepu, deblju konzistenciju koja oponaša redovito mliječno mlijeko. Svi koji žele prebaciti ili jednostavno uključiti socimilk kao dio njihove prehrane, trebao bi biti relativno lako dodati ili zamijeniti. “

Reference

1. Watson E. Američka maloprodaja biljnog mlijeka u porastu od 9%, biljnog mesa u porastu od 24% u odnosu na godinu dana. Navigator hrane. https://www.foodnavigator-usa.com/article/2018/07/30/us-retail-sales-of-planta sa sjedištem u sa sjedištem u mIlk-up-9-9-billantu-meat-up-24-yoy. Objavljeno 30. srpnja 2018. Pristupljeno 15. veljače 2019.2. Shurtleff W, Aoyagi A. Povijest solimilka i ostalih nemljednih mliječnih mlijeka (1226. do 2013.): intenzivno napomena Bibliografija i izvorna knjiga. Soyinfo centar. https://drive.google.com/file/d/1-ot-xuzcgetpny7zifxffnl8rzjok-dx/view. Objavljeno 2013. Pristupljeno 15. veljače 2019.3. Kohli D, Kumar S, Upadhyay S, Mishra R. Očuvanje i obrada solimilka: pregled. Međunarodni časopis za znanost i prehranu hrane. 2017; 2 (6): 66-70. Datoteka: ///users/sharon/downloads/2-6-26-996.pdf4. Pijenje mlijeka započelo je u srednjoj Europi. Ucl. https://www.ucl.ac.uk/news/2009/aug/milk-žing-started-central-europe. Objavljeno 28. kolovoza 2009. Pristupljeno 15. veljače 2019.5. Vanga SK, Raghavan V. Koliko se dobro biljne alternative prehrambeno u usporedbi s kravljem mlijekom? Časopis za znanost i tehnologiju hrane. 2018; 55 (1): 10–20. https://link.springer.com/article/10.1007%2FS13197-017-2915-y6. Messina M. Soja i ažuriranje zdravlja: Procjena kliničke i epidemiološke literature. Hranjive tvari. 2016; 8 (12): 754. doi: 10.3390/NU81207547. Poore J, Nemecek T. Smanjenje utjecaja na okoliš hrane preko proizvođača i potrošača. Znanost. 2018; 360 (6392): 987-992. doi: 10.1126/znanost.AAQ0216

Slika: Super Berry Soy Chia Pudding, Sharon Palmer, MSFS, RDN

Ovaj članak koji je napisala Sharon Palmer prvi put se pojavio u današnjoj Dititian.

Blog | Prehrana, zdravlje, Wellness View Komentari Uložite komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremite moje ime, e -poštu i web mjesto u ovom pregledniku sljedeći put kad komentiram

Kako koristiti tempeh

Sharon Palmer

Objavljeno 11. ožujka 2021.

Ažurirano 28. travnja 2021

Tražite li neke nove mogućnosti biljnih proteina izvan uobičajenih stajališta kao što su tofu, grah i orašasti plodovi? Pa, možda je vrijeme da se dublje pogledate na često previdjenu proteinsku moć nazvanu tempeh (izgovara se temp-ay). Ova tradicionalna, sojina hrana može obogatiti raznolikost i zdravstveni potencijal bilo koje prehrane, bilo da jedete biljnu, vegetarijansku ili vegansku prehranu. Iako se Tempeh na prvi pogled može činiti pomalo neobičnim, sigurno je zaradio svoje mjesto kao biljni proteinski prednji trkač.

Tempeh je fermentirani sojin proizvod koji potječe iz Indonezije. Da bi ga proizveli, cijela soja se odvaja kako bi se uklonila tvrda vanjska kože, a zatim se lagano kuhaju. Nakon sušenja, soja se inokulira gljivicom zvanom Rhizopus oligosporus. Nije rijetkost pronaći žitarice i sjemenke poput riže ili lanenog sjemena ugrađenih u pripravak soje. Dok soja fermentira, oni postaju spojeni da formiraju kompaktni kolač, koji daje Tempeh njegovu karakterističnu čvrstu i gustu teksturu. Gotov proizvod se obično prodaje kao ravan, pravokutni blok.

Iako je tempeh prilično blag ukusa, opisano je da ima suptilan zemljani ili orašasti okus. Proces fermentacije Tempeh podvrgava ga izvrsnim izvorom probiotičkih bakterija prilagođenih crijevima. Zbog svoje minimalne obrade, blizu je oblika cijele hrane, što mu omogućava da bolje zadržava prirodni niz zdravstvenih koristi od soje. I kao i svi biljni proteini, u ovoj prehrambenoj superzvijezdi ne može se naći kolesterol.

poljoprivredni tržište tempeh hash

u svijetu proteina koji se temelje na soji, ovaj sjaji u nekoliko aspekata. Iako je više kaloričniji od tofua, ima impresivnu količinu proteina, koji sadrži još više proteina po unci nego dodatni čvrsti tofu. Osim toga, ima dodatna vlakna za pokretanje. Prehrambena postava za ova dva soja je sljedeća:

nutritivni sadržaj TOFU -a nasuprot tempeh

3 oz. Dodatni čvrsti tofu (Nasoya marka) 3 oz. Tempeh (USDA podaci)
80 kalorija 164 kalorije
9G proteina 16G proteina
1g dijetalna vlakna 4g dijetalna vlakna

To očito ima puno toga za ponuditi u vezi s proteinima, ali njegova priznanja ovdje ne završavaju. Osim što dodjeljuje kvalitetu probiotika, njegov postupak fermentacije također smanjuje razinu spoja koji veže mineralno, fitičke kiseline, što se prirodno nalazi u sojinoj hrani. Manje fitične kiseline znači bolju dostupnost i apsorpciju minerala koji promoviraju zdravlje soje.

Ovaj svestrani prehrambeni proizvod može se koristiti u širokom nizu kulinarskih primjena, što čini odličan dodatak gotovo bilo kojem jelu u kojem meso u kojem meso ili se perad tradicionalno koristi. Iako se komercijalno proizvedeni tempeh može jesti sirovo, okus i tekstura može biti povoljniji kada se kuha. Dobro se posuđuje, peče, pečenje, roštilj ili pari. Narezani Tempeh izvrstan je u jelima kao što su pomiri, fajita i sendviči. Također se može srušiti za dodavanje pojačanja proteina i teksturne sorte jelima poput tacosa, juha, gulaša, čilija i jela od tjestenine.

Thai Tempeh rezanci s rezancima

samo dva do tri dolara po osam unci Paket, vrlo je pristupačan i može se naći u rashladnom dijelu gotovo bilo koje trgovine zdravom hranom. S porastom popularnosti alternativa na biljkama, čak se počinje pojavljivati na odabranom broju velikih lanaca supermarketa, pa provjerite kod svog lokalnog prodavača prehrambenih proizvoda za dostupnost. Ako niste upoznati s tim, razmislite o isprobavanju u nekim od svojih omiljenih jela ili još bolje, isprobajte novi recept.

Top 5 recepata koji koriste tempeh:

veganski blta sendvičpotato kore pizze s tempeh i sivengiranim temperom kikirikija sa smeđim rižanim tEMPEH PASTY CUPSSESAME TEMPHEH BOLD

Saznajte o tome kako napraviti temph u mojem instaghu Video uživo ovdje.

Saznajte više o tome kako ovdje koristiti Tempeh u prehrani.

Slika: Gado-Gado, Sharon Palmer, MSFS, RDN

Top 5 načina za to Koristite biljke | Blog

2 Misli o “Kako koristiti tempeh”

Tushar Mahajan kaže: 5. travnja 2021. u 3:12

Puno vam hvala što ste napisali najbolji post o tempehu i poželite vam da vam želite Sve najbolje u vašem životu i pisanjem dobrih postova. Volio sam!

Odgovorite Black kupaonicu kaže: 13. ožujka 2021. u 3:35

Ovdje sam našao dobre postove. Sviđa mi se tvoj post. Tako savršeno!

Pregled odgovora Komentar Upoznajte komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremite moje ime, e -poštu i web mjesto u ovom pregledniku, sljedeći put kad komentiram

povrće tofu pho quinoa rižoto s kaleom i pistachios

Post Navigation

povrće Tofu Rižoto phokinoa s keljom i pistacioma

Tražite li neke nove mogućnosti biljnih proteina izvan uobičajenih standbys -a kao što su tofu, grah i orašasti plodovi? Pa, možda je vrijeme da se dublje pogledate na često previdjenu proteinsku moć nazvanu tempeh (izgovara se temp-ay). Ova tradicionalna, sojina hrana može obogatiti raznolikost i zdravstveni potencijal bilo koje prehrane, bilo da jedete biljnu, vegetarijansku ili vegansku prehranu. Iako se Tempeh na prvi pogled može činiti pomalo neobičnim, sigurno je zaradio svoje mjesto kao biljni proteinski prednji trkač.

Tempeh je fermentirani sojin proizvod koji potječe iz Indonezije. Da bi ga proizveli, cijela soja se odvaja kako bi se uklonila tvrda vanjska kože, a zatim se lagano kuhaju. Nakon sušenja, soja se inokulira gljivicom zvanom Rhizopus oligosporus. Nije rijetkost pronaći žitarice i sjemenke poput riže ili lanenog sjemena ugrađenih u pripravak soje. Dok soja fermentira, oni postaju spojeni da formiraju kompaktni kolač, koji daje Tempeh njegovu karakterističnu čvrstu i gustu teksturu. Gotov proizvod se obično prodaje kao ravan, pravokutni blok.

Iako je tempeh prilično blag ukusa, opisano je da ima suptilan zemljani ili orašasti okus. Proces fermentacije Tempeh podvrgava ga izvrsnim izvorom probiotičkih bakterija prilagođenih crijevima. Zbog svoje minimalne obrade, blizu je oblika cijele hrane, što mu omogućava da bolje zadržava prirodni niz zdravstvenih koristi od soje. I kao i svi biljni proteini, u ovoj prehrambenoj superzvijezdi ne može se naći kolesterol.

poljoprivredni tržište tempeh hash

u svijetu proteina koji se temelje na soji, ovaj sjaji u nekoliko aspekata. Iako je više kaloričniji od tofua, ima impresivnu količinu proteina, koji sadrži još više proteina po unci nego dodatni čvrsti tofu. Osim toga, ima dodatna vlakna za pokretanje. Prehrambena postava za ova dva soja je sljedeća:

nutritivni sadržaj TOFU -a nasuprot tempeh

3 oz. Dodatni čvrsti tofu (Nasoya marka) 3 oz. Tempeh (USDA podaci)
80 kalorija 164 kalorije
9G proteina 16G proteina
1g dijetalna vlakna 4g dijetalna vlakna

To očito ima puno toga za ponuditi u vezi s proteinima, ali njegova priznanja ovdje ne završavaju. Osim što dodjeljuje kvalitetu probiotika, njegov postupak fermentacije također smanjuje razinu spoja koji veže mineralno, fitičke kiseline, što se prirodno nalazi u sojinoj hrani. Manje fitične kiseline znači bolju dostupnost i apsorpciju minerala koji promoviraju zdravlje soje.

Ovaj svestrani prehrambeni proizvod može se koristiti u širokom nizu kulinarskih primjena, što čini odličan dodatak gotovo bilo kojem jelu u kojem meso u kojem meso ili se perad tradicionalno koristi. Iako se komercijalno proizvedeni tempeh može jesti sirovo, okus i tekstura može biti povoljniji kada se kuha. Dobro se posuđuje, peče, pečenje, roštilj ili pari. Narezani Tempeh izvrstan je u jelima kao što su pomiri, fajita i sendviči. Također se može srušiti za dodavanje pojačanja proteina i teksturne sorte jelima poput tacosa, juha, gulaša, čilija i jela od tjestenine.

Thai Tempeh rezanci s rezancima

samo dva do tri dolara po osam unci Paket, vrlo je pristupačan i može se naći u rashladnom dijelu gotovo bilo koje trgovine zdravom hranom. S porastom popularnosti alternativa na biljkama, čak se počinje pojavljivati na odabranom broju velikih lanaca supermarketa, pa provjerite kod svog lokalnog prodavača prehrambenih proizvoda za dostupnost. Ako niste upoznati s tim, razmislite o isprobavanju u nekim od svojih omiljenih jela ili još bolje, isprobajte novi recept.

Top 5 recepata koji koriste tempeh:

veganski blta sendvičpotato kore pizze s tempeh i sivengiranim temperom kikirikija sa smeđim rižanim tEMPEH PASTY CUPSSESAME TEMPHEH BOLD

Saznajte o tome kako napraviti temph u mojem instaghu Video uživo ovdje.

Saznajte više o tome kako ovdje koristiti Tempeh u prehrani.

Slika: Gado-Gado, Sharon Palmer, MSFS, RDN

Top 5 načina za to Koristite biljke | Blog

2 Misli o “Kako koristiti tempeh”

Tushar Mahajan kaže: 5. travnja 2021. u 3:12

Puno vam hvala što ste napisali najbolji post o tempehu i poželite vam da vam želite Sve najbolje u vašem životu i pisanjem dobrih postova. Volio sam!

Odgovorite Black kupaonicu kaže: 13. ožujka 2021. u 3:35

Ovdje sam našao dobre postove. Sviđa mi se tvoj post. Tako savršeno!

Pregled odgovora Komentar Upoznajte komentar

Ostavite odgovor Otkaži odgovor

Vaša adresa e -pošte neće biti objavljena. Označena su potrebna polja *

Spremi moje ime, e-poštu i web mjesto u ovom pregledniku sljedeći put kad komentiram

Jedenje na biljnom u Las Vegasu

Sharon Palmer < /p>

Objavljeno 24. ožujka 2017.

Ažurirano 13. listopada 2020.

Proveo sam vikend u Las Vegasu kao produženje prezentacije koje sam pozvao da napravim da napravim na konferenciji Vijeća za obrazovanje u upravljanju prehrambenim uslugama. Imao sam nevjerojatno iskustvo uzorkovanja svih opcija izbornika u Biljni u Vegasu, pa slijedite moje najbolje zalogaje.

Zeleni pustinju

Na vožnji iz LA-a, mi smo Prošao pored solarnog električnog sustava za generiranje u pustinji.

Contents