Hogyan befolyásolja a modern élet a fizikai és mentális egészségünket

Hogyan befolyásolja a modern élet a fizikai és mentális egészségünket

A modern élet a fejlődő technológia és a közösségi média sokrétű összefoglalója. A kommunikációs üzletek olyan gyorsan megváltoztatják életünk minden részét, hogy nehéz lehet beállítani. A technológia és a média befolyásolja -e fizikai és mentális egészségünket?

A technológia sok ember életét javította, az Egyesült Államokban a felnőttek csaknem fele képtelenek elképzelni az életet okostelefonjuk nélkül.

Az American Psychological Association 2017. évi felmérése azt mutatja, hogy a felnőttek 99 % -ának van elektronikus eszköze, körülbelül 86 % -uk rendelkezik számítógépes, 74 % -uk okostelefonnal, 55 % -uk pedig tabletta.

A felmérés azt is jelentette, hogy 2005 és 2015 között a szociális média által alkalmazott felnőttek százaléka 7 % -ról 65 % -ra emelkedett, a 18 és 29 év közötti fiatal felnőttek felhasználási aránya pedig 12 % -ról 90 % -ra növekedett. Ebben az időszakban.

. Az Associated Press-NORC Közügyek Kutatási Központjának legfrissebb kutatásai szerint a 13-17 éves tinédzserek elmozdították a preferált közösségi média platformjaikat, és most valószínűleg a Snapchat-ot és az Instagram-ot használják.

A felmérés legfontosabb megállapításai között szerepelt az a tény, hogy mintegy 76 %

azt is megállapították, hogy bár a tizenévesek 91 százaléka rendszeres szöveges üzenetküldőt használ, 40 % -uk olyan üzenetküldő alkalmazásokat is használ, mint például a WhatsApp, Kik vagy vonal.

A közösségi média és a szöveges üzenetküldés szerves részévé vált annak, hogy az egyének hogyan lépnek kapcsolatba társadalmi csoportjukkal. Valójában sok tinédzser és fiatal felnőtt számára a szöveges üzenetküldés és a közösségi média kommunikációja valószínűleg nagyobb, mint a személyes interakciók.

Az „állandó ellenőrző” megjelenése

Az elmúlt évtized technológiai és közösségi média előrehaladása tenyésztette az „állandó ellenőrzőt”. Az állandó ellenőrző olyan személy, aki folyamatosan, szinte rögeszmésen ellenőrzi e -mailjeit, szövegeit és a közösségi média fiókjait. Ez a profil szinonimája az amerikai egyének 43 % -ának.

Az ilyen módon folyamatosan csatlakoztatva a magasabb stresszszintekhez kapcsolódik. Ezenkívül az egyének 18 % -a azonosította a technológia alkalmazását a stressz jelentős forrásaként.

Az Egyesült Államokban az átlagos napon a felnőttek 65 % -a folyamatosan ellenőrzi a személyes e -maileket, 52 % és 44 százalék ellenőrzi a szöveget és a közösségi médiát, 28 százalék pedig ugyanazt mondja a munka e -mailekről.

A stresszszintek az állandó dámok körében lényegesen magasabbak, mint az emberek között, akik nem foglalkoznak olyan gyakran a technológiával és a közösségi médiával.

Például az állandó dáma 42 % -a aggódik a szociális média fizikai és mentális egészségére gyakorolt hatása miatt, szemben a nem állandó dáma 27 % -ával.

Ezenkívül a technológia eredményeként állandóbb a dáma, mint a nem állandó dáma, még akkor is, ha ugyanabban a helyiségben vannak, és az állandó ellenőrök több mint egyharmada azt mondja, hogy vannak Valószínűtlen, hogy a közösségi média miatt személyesen találkozik a barátokkal és a családdal.

digitális csatlakozás és jólét

Míg sok ember határozottan egyetért azzal, hogy a digitális méregtelenítés vagy akkori digitális méregtelenítés vagy a mentális egészség szempontjából fontos, a valóságban ezeknek az embereknek csak 28 % -a, ezeknek az embereknek csak 28 % -a Rendszeresen kapcsolja ki a technológiát.

A generációk között az évezredek 48 % -a, a Gen Xers 37 % -a, a boomok 22 % -a és a érlelések 15 % -a aggódik a szociális média negatív hatása miatt a fizikai és mentális egészségre.

A közösségi médiában való interakciók jelentős hatással lehetnek az egyén jólétére és elégedettségére. Számos tanulmány megfigyelte, hogy a közösségi médiára fordított több idő a magány és a depresszió fokozott kockázatával jár, ami felteszi a kérdést: vajon a szociális média használatát használják -e a boldogtalan emberek, vagy befolyásolják -e a szociális média használata a boldogságot?

boldogság

Az Indianai Egyetem kutatói által vezetett nemrégiben végzett tanulmány feltárta az úgynevezett barátsági paradoxont, amelyet a szociális média felhasználói tapasztaltak. A barátsági paradoxon úgy találja, hogy átlagosan a legtöbb ember kevésbé népszerű, mint a barátaik a közösségi médiában, ami csökkent a boldogsághoz.

„Amennyire tudjuk, korábban soha nem mutatták be, hogy a szociális média felhasználói nemcsak kevésbé népszerűek, mint a barátaik, hanem kevésbé boldogok is” – mondta Johan Bollen vezető tanulmányi szerzője, egyetemi docens, egyetemi docens Az Indianai Egyetemi Informatikai és Számítástechnikai Iskolában.

„Ez a tanulmány azt sugallja, hogy a boldogság összefüggésben van a népszerűséggel, és azt is, hogy a társadalmi hálózatokon élő emberek többsége nem olyan boldog, mint barátaik, a barátság és a népszerűség közötti összefüggés miatt.”

Összességében a kutatás azt találta, hogy a szociális média felhasználói megnövekedett társadalmi elégedetlenség és boldogtalanság szintjét tapasztalhatják meg boldogságuk és népszerűségük összehasonlításának eredményeként.

„A boldog közösségi média felhasználói azt gondolhatják, hogy barátaik népszerűbbek és kissé boldogabbak, mint amilyenek – és a boldogtalan szociális média felhasználóknak valószínűleg boldogtalan barátai lesznek, akik még mindig boldogabbnak és népszerűbbnek tűnnek, mint átlagosan. Bollen professzor magyarázta.

izoláció

A közösségi médiában töltött idő szintén befolyásolhatja a mentális egészséget. Nemzeti elemzés, amelyet a pennsylvaniai Pittsburgh -i Egyetem Orvostudományi Iskolájának (PITT) tudósai vezetnek, azt sugallja, hogy minél több idő, amikor a 19–32 éves felnőttek a szociális média használatával költenek, annál valószínűbb, hogy társadalmilag elszigeteltek.

„Ez fontos kérdés a tanulmányozáshoz, mivel a mentális egészségügyi problémák és a társadalmi elszigeteltség járványszinten vannak a fiatal felnőttek körében” – mondta Brian A. Primack, Ph.D., a PITT Kutatási Központjának igazgatója Média, technológia és egészség.

“Mi természetéből adódóan társadalmi lények vagyunk, de a modern élet hajlamos arra, hogy összezavarjon minket, ahelyett, hogy összehoznánk minket. Noha úgy tűnik, hogy a közösségi média lehetőséget kínál arra, hogy kitöltse ezt a társadalmi üreget, azt gondolom, hogy ez a tanulmány azt sugallja, hogy ez nem lehet a megoldás, amelyre az emberek reméltek. ”

Depresszió

A Pitt’s Orvostudományi Iskola által készített egy másik tanulmányban azt is megállapították, hogy a hosszabb ideig a szociális médiában történő kiadások a fiatal felnőttek depressziójával járnak. Azokkal az emberekkel összehasonlítva, akik ritkábban ellenőrizték a közösségi médiát, a gyakori dáma 2,7 -szer nagyobb valószínűséggel alakult ki depresszióban. A tanulmányi résztvevők több mint egynegyedét a depresszió magas mutatóinak minősítették.

Hasonlóképpen, a kedvenc televíziós műsorának maratoni binge-figyelő munkamenetére való letelepedéshez kapcsolódott a fáradtság, az elhízás, a magány és a depresszió.

A Cyberpsychology, a Behavior és a Social Networking című kutatás azonban azt mondja, hogy nem kell teljesen abbahagynia a közösségi médiát; A közösségi oldalakon való viselkedés egyszerű megváltoztatása és az alkalmi szünet elvégzése segíthet a szellemének felemelésében.

Gyerekek és családi, digitális kapcsolatok

A szülők gyakran küzdenek a családi és a digitális kapcsolatok kiegyensúlyozása érdekében, és állandó csatával szembesülhetnek, hogy megpróbálják korlátozni gyermekeik képernyő idejét. A szülői technológiai megfigyelés fontosságát csak olyan bizonyítékok fokozzák, mint például a kézi képernyőidő és a beszéd késleltetése közötti kapcsolat a kisgyermekeknél, a mobil eszköz függősége és a depresszió és a szorongás közötti kapcsolat, valamint az okostelefon-képernyőknek való kitettség közötti kapcsolat. és alacsonyabb alvásminőség.

A gyerekeknek szóló képernyőidő azonban nem minden rossz. Több mint 120 000 serdülő kutatása azt találta, hogy a képernyőidő és a jólét közötti kapcsolatot összekötő bizonyítékok a legjobb esetben gyengék, még a legmagasabb szinten is. A pszichológiai tudományban közzétett eredmények azt sugallják, hogy a mérsékelt képernyőhasználat nem befolyásolja a tinédzserek jólétét.

Sőt, egy pszichiátriai negyedévben közzétett tanulmány csak kis összefüggést talált a túlzott képernyőidő és a tizenéves depresszió szintje és a bűnözés szintje között.

„Különböző típusú képernyők egyre inkább be vannak ágyazva a mindennapi életbe, függetlenül attól, hogy oktatást, munkát, szocializációt vagy személyes szervezetet vonnak maguk után” – magyarázza Christopher Ferguson, a Deland, Florida, a Stetson Egyetem tanulmányvezetője. “A szűk korlátok beállítása a képernyőidőben nem léphet fel a számtalan módszerrel, amellyel a képernyők nélkülözhetetlenek lettek a modern élethez.”

Az okostelefonok, a depresszió, a stressz, az aggodalom és az alváshiány egyre növekvő népszerűségével, mind ugyanolyan idő alatt kezelhető, mint egy jó étterem megkereséséhez. –

Emberek milliói szenvednek pszichológiai szorongást, és nem folytatnak vagy kapnak segítséget a mentálhigiénés szolgáltatásoktól. Tekintettel a szolgáltatások szükségessége és hozzáférhetősége közötti különbségre, az okostelefon -alkalmazások hozzájárulhatnak a megfizethető és vonzó kezelési stratégiákhoz.

Video -játék és agresszió

A videojáték egy másik terület, amely rossz hírnevet szerzett, néhány kutatás, amely a videojátékok és az erőszak közötti kapcsolatot sugallja. A Journal of Communication -ban közzétett tanulmány azonban nem talált ilyen kapcsolatot a filmekben és a videojátékokban megfigyelt agresszió és a valós életben.

„A társadalomnak korlátozott mennyiségű erőforrása van és figyelme van a bűncselekmény csökkentésének problémájára” – mondta Ferguson professzor. “Fennáll annak a veszélye, hogy a rossz probléma, például a média erőszakának azonosítása elvonhatja a társadalmat a sürgetőbb aggodalmaktól, mint például a szegénység, az oktatás, valamint a szakmai egyenlőtlenségek és a mentális egészség.”

Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola, Baltimore, MD, azt találta, hogy míg a 4 órás videojáték -játék depresszió tüneteit válthatja ki a tinédzserekben, a szociális média gyakori használata és az azonnali üzenetküldés enyhítheti ezeket a tüneteket Néhány ember.

„A napi 4 órás videojátékok közben aggasztó viselkedés lehet, nem mindenki, aki ezt teszi, veszélyezteti a függőség vagy a depresszió tüneteit” – mondta Michelle Colder Carras, Ph.D. , posztdoktori kutató a Bloomberg Iskola Mentális Egészségügyi Tanszékén.

“Ha ezek a serdülők a barátaival együtt játszanak, vagy rendszeresen beszélgetnek a barátaival online, miközben játszanak, ez egy tökéletesen normális fejlődési mintázat része lehet. Nem szabad feltételeznünk, hogy mindegyiknek problémája van. ”

A mentális egészségre gyakorolt lehetséges kockázatok ellenére az elmúlt évtizedben a tendenciák azt mutatják, hogy a technológia és a közösségi média használata növekszik, tehát ezek a problémák valószínűleg nem hamarosan eltűnnek, a szokások valószínűleg nem változnak.

Ezenkívül, mivel a kapcsolatok továbbra is áthaladnak munkánk, otthoni és társadalmi életünk minden aspektusán, a válasz nem rejlik, hogy az időnket csökkentjük ezen csatornák használatával, vagy hogy képesek legyenek leválasztani a csapást. Váltás – különösen mivel az internetes visszavonás kapcsolódik a megnövekedett pulzusszámhoz és a vérnyomáshoz.

Egy tanulmány

A modern élet növelheti bizonyos fizikai és mentális egészségügyi problémák kockázatát, de az online és a valós társadalmi kapcsolatok közötti egyensúly megteremtése, a továbblépés segíthet a fenntartásban Mentális egészségünk ellenőrzés alatt.

  • Mentális egészség
  • szorongás/stressz
  • it/internet/e-mail